neděle 23. února 2014

RECENZE: Montana dědictví - R. C. Ryanová



AUTOR: R. C. Ryanová
NÁZEV: Montana dědictví
ŽÁNR: Romantická
SÉRIE: McCordovi
DÍL: První
NAKLADATELSTVÍ: Metafora
STRAN: 272
ROK VYDÁNÍ: 2010
PROVEDENÍ: Brožovaná
VĚK: Neomezeno
DATABÁZE KNIH: 80 %



MOJE HODNOCENÍ: 90 %


Montana, země kde muži neváhají kdykoliv použít své pěsti. Není tomu jinak ani u třech drsných kovbojů, třech bratranců McCordových. Čas a rodinné události je zavály do různých koutů světa. Smrt jejich strýce přivede všechny zpět na rodný ranč. Ranč, který obklopují velké pastviny, na kterých povlávají ve větru stébla trávy pokropené rosou. Jen tady můžeme pozorovat, jak hříbě skotačí kolem své matky. Práce na ranči je těžká, od rána do večera se kovbojové lopotí s dobytkem celí pokrytí blátem.

Snad proto Jesse, který na statku vžije celý svůj život, nemá radost, když uslyší závěť, kde se píše, že část pozemků zdědí jeho bratranci. V jeho očích nemá na statek právo ani jeden z nich, protože pro statek nic neudělali. Odstěhovali se, když byli ještě malí kluci. A teď jsou zpátky a nechtějí se nechat vyplatit, chtějí na ranči zůstat. Bude silnější Jesseho zášť anebo minulost, ve které si byli bratranci téměř bratry? Může se vše vrátit do starých kolejí?

Jesse zažívá jeden šok za druhým, kromě jeho bratranců se do rodného města vrací i jeho první láska. Žena, která odešla bez slova vysvětlení a zanechala za sebou jen Jesseho zlomené srdce. Plamínek lásky mezi oběma milenci však neuhasl a milenci se znovu setkávají na pohřbu Poděse. Rozhoří se znovu touha a dostane Jesse s Amy druhou šanci?


Rány jsou příliš veliké, navíc oboum hrozí obrovské nebezpečí. Poděs celý život hledal ztracený poklad, zanechal po sobě spoustu vodítek, která by mohla bratrance k pokladu dovést. Celé městečko je považuje za blázny, nicméně, co kdyby se našel někdo, kdo by tomu také věřil? Dokázal by kvůli tomu i ohrozit něčí život?

Shrnutí



Tento romantický příběh se mi moc líbil, už jen proto, že se tam vyskytují kovbojové. Kniha je napsána opravdu čtivě, není to jen “slaďák”. Od romantických knih bychom čekali hodně romantických scén, ale v knize jich zase tolik není. Je to kniha o dobrých vztazích v rodině, o hledání pokladu a nalézání ztracené lásky.


Do tvrdohlavého Jesseho jsem se zamilovala taky. Je to jeden z těch sympatických hrdinů, který si dělá vždy všechno po svém. Když už zmiňuji Jesseho, tak jsem si zamilovala i oba jeho bratrance. Jejich neustále popichování se mi opravdu moc líbilo. Hned je to takové víc rodinné, opravdovější.

Konec knihy byl tak napráskaný dějem, že ani na rodeu se tak nepráská bičem. Bylo to akční a prostě skvělé zakončení knihy. Happyend beru jako samozřejmost.


Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Metafora!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za zpětnou vazbu. :) Komentáře typu dvouslovné věty: Hezký blog, recenze, knihy + Váš odkaz na blog nebudu publikovat. Nezlobte se. :) Nepřijde mi to jako upřímný komentář, ale jen jako reklama.