neděle 16. února 2014

RECENZE: Čarodějka stínů - Kalayna Price



NÁZEV: Čarodějka stínů
NÁZEV ORIGINÁLU: Grave witch
AUTOR: Kalayna Price
ŽÁNR: Fantasy
SÉRIE: Alex Craft
DÍL: První
STRAN: 304
NAKLADATELSTVÍ: Baronet
ROK VYDÁNÍ: 2012
PROVEDENÍ: Vázaná
VĚK: 13+

Hodnocení: 50 %

Skutečnost, že stínová čarodějka Alex Craftová dokáže mluvit s mrtvými, neznamená, že se jí vždy zamlouvá, co se jí mrtví snaží říct… 
Coby soukromá vyšetřovatelka a policejní konzultantka viděla Alex Craftová už hodně důsledků černé magie. Ačkoli má dobré vztahy s Deathem, Smrtí samotnou, nic ji zatím nepřipravilo na její poslední případ. Alex vyšetřuje případ sériového vraha, když na ni zaútočí duch oběti, kterého povolala – a to by mělo být nemožné. Pokus o atentát na její osobu je neúspěšný jen proto, že na poslední chvíli zasáhne Death. A když vám i Smrt zachrání život, víte, že váš čeká špatný den… 
Alex se musí spojit s drsným detektivem z oddělení vražd Falinem Andrewsem, aby spolu případ vyřešili. Andrews ovšem něco ukrývá a jeho nechuť k Alex je víc než zřejmá. Andrewsovu pomoc bude ale Alex potřebovat, aby rozpletla zapletenou síť politiky reálného i nadpřirozeného světa a dostala vraha, jenž v rukou třímá moc tak zlověstnou, že to může nakonec stát Alex nejen její život, ale i duši…

Nejspíš to bude brát jako důkazní materiál. Policie mi oblečení ze včerejška stále nevrátila. Jestli to takhle bude pokračovat dál, celá garderoba mi skončí v malých papírových pytlících. Falin otevřel dveře na své straně a z kapsy vytáhl zapalovač. Beze slova přiložil plamen k tílku. "Hele! Co myslíte, že.." Top chytl plamenem a vzduch se naplnil pachem pálené látky. Vyskočila jsem z auta. " Jste šílenec." 

Celou dobu jsem přemýšlela, co mi to připomíná. Nakonec jsem si vzpomněla. Připomíná mi to knihu Magie mrtvých od Ilony Andrewers. Myslím si, že komu se líbila kniha Magie mrtvých, tak to je něco pro něj. Někdo tuto knihu přirovnává ke knihám Patricie Briggs a její hrdince Marcy Thmopson, ale jako velká fanynka a milovnice Marcy a jejího světa nemůžu souhlasit.
fullmetal alchemist pentagram wallpaper

V knize jsou hned tři věci, které se mi nelíbí. Alexin pes PK, který má chocholku na hlavě, co je asi tak moc důležité, aby to bylo zmíněné hned na straně 81 a opět na straně 83. A navíc jeho jméno PK, u kterého se až nakonec dozvíme, že to znamená Princ Krasoň. Tak nevím, co je lepší. 

Alex (hlavní hrdinka) během celé knihy zadrží tak patnáctkrát dech, až zapomene dýchat. Nějak podobně je to tam popisováno. 
Mohla by se dát k potápěčům, když tak pilně cvičí zadržování dechu. Jinak knize nemám moc co vytknout. Sice jsem ji dala na databáziknih 3 hvězdy, ale jen z toho důvodu, že mně se to nelíbilo a ne, že by to bylo špatně napsané.

Teď k ději:
Alexis je čarodějka, kterou nesnáší její vlastní otec. Dokonce figuruje ve vládě, která je přímo proti všemu nadpřirozenému. Jednoho dne Alexis zavolá její sestra, která si ji objedná na vyvolání duše neboli stínu. Chce zjistit, jak zemřel bývalý guvernér, ne však všechno je podle jejich představ. Na Alex zaútočí duch, kterého vyvolá, což není normální. Nakazí se podivným kouzlem, které nikdo nezná a neumí ho vyléčit. Aby toho nebylo málo, ve městě někdo vraždí ženy. Asi kvůli rituálu, to nikdo neví. Alex se dostává na tenký led, někomu se její vyšetřování nelíbí a snaží se za každou cenu Alex zastavit. Alex je přiřazen protivný agent, který ji nedá ani na chvilku spát. Všechno se postupně tak zamotává, že nikdo netuší, kdo by mohl být viník vražd. Alex na to naštěstí není sama, má ducha, který se sám od sebe rád objevuje kdekoliv, kde je Alex. Rád by pomohl dopadnout svého vraha. Jak to vše dopadne, nechám už na Vás, abyste si to přečetli. :)



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za zpětnou vazbu. :) Komentáře typu dvouslovné věty: Hezký blog, recenze, knihy + Váš odkaz na blog nebudu publikovat. Nezlobte se. :) Nepřijde mi to jako upřímný komentář, ale jen jako reklama.