úterý 30. září 2014

Přehled za Září 2014

 Zde je můj přehled za září, kolik jsem toho přečetla, kolik zrecenzovala a tak dále a tak dále. Něco málo z přírůstků, ale bez detailních fotek, na to mám jiné článečky :) A prostě v kostce, co se u mě dělo.

V září jsem přečetla 8 knih:

2. 9. 2014 Templářská relikvie - C. Palov (432 stran)
3. 9. 2014 Hrej tajně - E. Hart (198 stran)
4. 9. 2014 Moře nestvůr - Rick Riordan (303 stran)
6. 9. 2014 Inkvizitor - Vladislav Vlček (384 stran)
17. 9. 2014 Robin - Z. Frýbová (195 stran)
18. 9. 2014 Spiknutí v ulici Bílých plášťů - Jean Parot (370 stran)
22. 9. 2014 Carolina - H. M. Körnerová (288 stran)
25. 9. 2014 Než jsem tě poznala - Jojo Moynes (408 stran)

CELKOVĚ: 2.578 stran :)   Kdybych to zprůměrovala, tak to vychází na 85 stran denně. A to není zase tak moc strašidelné číslo. :)







Recenze jsem napsala na knihy:



Za září mi přibylo 24 knih :)

Moje ruka touží po meči - Marcus Sedgwick
Tango s upírem - Žoldnéři fantazie
Železný polibek - Patricia Briggs
Rozvaliny Gorlanu - J. Flanagan
Hořící most - J. Flanagan
Ledová země - J. Flanagan
Nositelé dubového listu - J. Flanagan
Výkupné za Eraka - J. Flanagan
Čaroděj ze severu - J. Flanagan
Obléhání Macindawu - J. Flanagan
Králové Clonmelu - J. Flanagan
Halt v nebezpečí - J. Flanagan
Císař Nihon-džinu - J. Flanagan
Ztracené příběhy - J. Flanagan
Kacíř - Stephanie Merritt
Robin - Zdena Frýbová

Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve kříni z IKEY - R. Puértolas (RC)
Lone Wolf Útok ze tmy - Joe Dever (RC)
Inkvizitor - Vladislav Vlček (RC)
Spiknutí v ulici Bílých plášťu - Jean Francois Parot (RC)
Carolina - Hana Marie Kornerová (RC)
Otrokyně citů - Nalini Sigh (RC)
Dívka se sněhem ve vlasech - Ninni Schulman (RC)
On - Carey Heywood (RC)


Shrnutí prvního týdne na VŠ obor: Knihovnictví

Prozatím převládá nadšení z přednášek. Ne, že by všechny byly tak hroozně moc zajímavé, ale i tak se mi tento styl učení opravdu moc líbí. Učitelé mi přijdou fajn, už mám prvního oblíbeného, který dělá jeden vtípek za druhým. Další učitel je hezký a mluví jako jediný srozumitelně bez spousty cizích chytrých slov, velký bod pro něj. Jinak jsem spokojená. Většinu přednášek mám odpoledne, takže ráno můžu v klidu spát a ve 13h mi začíná přednáška. Jsem tam většinou 2-4h a jedu zase domů. Středu mám v lichý týden volnou, takže super mít uprostřed týdne jednou za dva týdny volno. Pátek mám taky volný. V pondělí tam mám jen dvě hodiny, takže co víc si přát??

Velké překvapení pro mne byla angličtina, z kterou jsem nikdy neměla problémy, ale i tak jsem z ní měla strach. Nemusím mluvit, nemusím psát, takže můj opodstatněný strach z gramatiky odpadl. Zaměřujeme se hlavně na výslovnost, původ slov, synonyma a podobné věci, které máme všechny vyhledávat na internetu za domácí úkol. Předmět Estetika je takový vykecávací, učitelka se často přeříkává, nebo plete věci, tak je to takové matoucí, ale má za sebou prezentaci, tak to jde opsat z ní. Jsem opravdu zvědavá, jak se naučím všechny ty výroky o estetice od různých filozofů, jako je Platón,.. 

Asi nejtěžší předmět mi prozatím přišla Informační věda. Po doporučení učitele jsem si objednala z internetu knihovnickou bibli + ještě jednu knihu o informacích. Jestli na tomhle mám stavět, tak by bylo dobré to opravdu chápat. 80 Okruhů k zápočtovému testu mě docela vystrašilo, takže vzhůru do učení!!

Světová literatura, je prostě literatura. Mám seznam knih, které bych měla na každou přednášku znát a pak i k testu, takže jsem dnes přitáhla domů v KROSNĚ několik knih. Nejtěžší bylo sehnat knihu Hlad, na kterou mám napsat seminární práci, klasika, to co potřebuji nejvíce nikde není.No, dnes mi přišly spolu s učebnicemi i nějaké recenzáky, tak to chci vidět, jak to všechno zvládnu.. :) Budu číst mezi hodinami, když skončíme dřív. Jinak to nevidím. Pokud to půjde jako tento měsíc, tak budu s tolika přečtenými knihami spokojená.

Jinak spolužáků mám 7, ano čtete dobře. Můžu vám říct, že už druhou přednášku jsme byli kamarádi. A, nevím jak to popsat slovy, ale připadali jste si někdy mezi ostatními lidmi, jakože mezi ně nepatříte?? Víte, jaký je to pro mě pocit, mít kolem sebe lidi se stejnými zájmy? Všichni čtou, jedna spolužačka píše také recenze, to je prostě k nezaplacení!! Říkala jsem svému Davčovi, že jsem umřela a dostala se do nebe. Od lidí, kterým knihy nic neříkali k lidem, pro které jsou knihy všechno. I v hodinách, kde nejsem s nimi to je fajn, protože tam jsou zase lidé, kteří studují přímo literaturu, nebo český jazyk, takže když vidíte někoho stát s knihou před učebnou, tak je lehké najít téma k hovoru. Moje introvertská povaha zmizela a já začínám znát čím dál více lidí.

A tak bych asi shrnula první dojmy z vysoké školy. Ještě jsem neviděla ani všechny učitele, a nebyla jsem ve středu ve škole, takže si zítřek užiju. Přeci jenom od 13-20 už se mi tak moc nelíbí, jako jít do školy jen na tu jednu hodinu a pak domů. Jsem zvědavá na ty další hodiny :)

3 komentáře:

  1. Hezký přehled , 8knih za mesic je super :) vypada to ze budes mit hodne volneho casu ale zas co se nenaucis ve skole musis dohnat doma , preju hodne stesti a spokojenosti ve skole :) same dobre znamky

    OdpovědětVymazat
  2. 85 stranek na den je dobry cislo. a tech prirustku! panejo. moc se mi libi popis tvyho prvniho tydne na vs. nechces se zapojit do meho noveho projektu? kdyztak ke me jukni Jak si ziju, mohlo by se ti to libit, je to neco na tenhle zpusob. a mas 7 spoluzaku? jako fakt? to je husty :-D a chapu, jak skvely musi byt, kdyz se vsichni zajimaji o knihy, to se jen tak nevidi, urcite budete skvely kolektiv

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo to byl hold dobrý měsíc :) Třeba se zapojím :) Ano mám fakt jen 7 spolužáků.. :D Asi o knihovnictví není takový zájem. Ale na přednáškách se mi to líbí, sednu si přímo před učitele a je tam jiná atmosféra, když je nás tam jenom pár :)

      Vymazat

Děkuji za zpětnou vazbu. :) Komentáře typu dvouslovné věty: Hezký blog, recenze, knihy + Váš odkaz na blog nebudu publikovat. Nezlobte se. :) Nepřijde mi to jako upřímný komentář, ale jen jako reklama.