úterý 13. ledna 2015

PŘÍRŮSTKY: Leden 2015

Spousta lidí měla obrovské chvástačky za Prosinec. Já bohužel spoluprací s nakladateli něco získala, ale také o něco přišla. Ježíšek ztratil přehled toho, co jsem četla, nebo mám doma a tak nedonesl ani jednu knihu. Já si to proto musela vynahradit a sehnat si pár knih sama. :)

1. Magický prazdroj - Terry Pratchett
2. Obléknu si půlnoc - Terry Pratchett
3. Na cestu - Terry Pratchett
4. Barva kouzel - Terry Pratchett
5. Polepšovna - Zdeňka Ortová
6. Volání sirény prokletí - Michaela Burdová
7. Bajky barda Beedleho - J. K. Rowling
8. Inkarceron - Catherine Fisher
9. Oškliví - Scott Westerfeld
10. Hlas bájných stvoření - Henri Loevenbruck
11. Syn lovce vlků - Henri Loevenbruck
12. Krásná katastrofa - Jamie McGuire
13. Třináct relikvií - Michael Scott
14. Stříbrná relikvie - Patricia Briggs
15. Loď mezi hvězdami - Beth Revis
16. Pandemonium - Lauren Oliver
17. Rekviem - Lauren Oliver
18. Delirium - Lauren Oliver
19. Angelologie - Danielle Trussoni

Ano, přesně 19 knih mi přibylo. :) Jdeme na to :)

Moje seznámení s Terry Pratchettem. Zatím jsem neměla tu čest, od něj cokoliv číst a tudíž jsem to musela napravit. A sehnala jsem hned čtyři knihy za hubičku. Sice jsou to přeházené díly, ale naštěstí jsem sehnala i ten první, takže ten už vesele čtu. :) Zatím mi autor vyhovuje, sice neumírám smíchy, ale postavy jsou mi sympatické a rychle se to čte.


Tak sem si jednou brouzdala po facebooku a objevila jsem slečnu, která se stěhuje a přenechávala knihy za poštovné. Tak jsem vzala všechny, rvala se o ně a nenechala si je vyfouknout. Polepšovnu neznám, ale přečtu si ji, když ji mám. :) Volání sirény jsem taktéž vzala v jednom balíčku, když vám někdo dá knihy jen tak, tak je mi jedno, co v balíčku bude navíc. :) Od autorky jsem četla jednu knihu o vlkodlacích a nebyla špatná, takže i tuto knihu si přečtu.


Bajky barda Beedleho jsem koupila společně s Terry Pratchettem od jedné slečny. Rovnou jsem k fotce v bazaru napsala, že beru všechny. Jsou to pohádky, ale mě to nevadí. Ráda si to přečtu. Knížečka je to tenoučká, to bude jednohubka :) Inkarceron byl také v balíčku za poštovné :) Kvůli něj jsem si to hlavně vzala.


Oškliví byli opět ve skvělém balíčku za poštovné. Druhá kniha, kvůli které jsem si tu hromádku vzala. Krásnou katastrofu jsem si musela sehnat, jelikož jsem jednou nechtěně koupila dvojku a jednička chyběla. Teď to můžu konečně číst. :)


Moje zamilovaná Mercy, ano úspěšně kompletuji :) Po knize Třináct relikvií jsem toužila snad dva roky. Nakonec jsem ji na bazaru sehnala za pár korunek. Nevydržela jsem to a už je i přečtená. No byla jsem dost zklamaná, ale i to se stává. Čekala jsem něco jiného.


Loď mezi hvězdami opět bazarový kousek, který přišel zároveň se sérií Delirium. Uvidíme, co na to řeknu. Angelologie zase za poštovné. Už se opakuji já vím, ale byl to prostě super balíček. :) Ale mám dobrou zprávu pro ty, kteří právě skřípou zubama, tím můj skvělý balíček končí. 


Původně jsem chtěla pouze první díl. Nakonec jsem vzala všechny. Když už to bylo v nabídce u jedné slečny, tak nebudu platit několikrát poštovné u samostatně kupovaných knih že jo. :) Doufám, že se mi to zalíbí, když už mám všechny. Jsou trochu pochroumané, ale víte, co se říká. Darovanému koni.. za tu cenu :) Ať jsou.


Tento spisovatel mi už téměř zabral celou poličku a přitom jsem od něj ještě nic nečetla. Ale neumím odolat knihám, které mají na obálce vlky. To je přece jasné. :) Po zkouškách se do toho snad pustím.



A to je tentokrát vše :) Recenzní výtisky žádné. Mám jich ještě pár v nočním stolku a musím dohnat resty, takže nemá cenu objednávat nové. Snad všechno v Únoru po zkouškovém doženu a potom by to bylo lepší.



11 komentářů:

  1. Krásné přírůstky! :) Škoda, že jsi pod stromečkem žádnou knihu nenašla, ale aspoň sis to teď mohla vynahradit a vybrat přesně ty knihy, které chceš :) Jsem zvědavá, jak se Ti bude líbit Krásná katastrofa, protože mě se ten příběh líbil moc. A po Deliriu také dlouho pokukuji, jsem zvědavá na recenzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježíšek to měl i tak trochu zakázané :) těch knih mám opravdu hodně, ale i tak to pro knihomola není nikdy dost. :D :) Věděla jsem, že si o knihy psát nemůžu, tak jsem pak dopadla na Vánoce bez knih :D :) Na krásnou katastrofu se těším, viděla jsem, že je to vychvalované. :) A Delirium uvidím, jaké bude :) Vlastně z těchto přírůstků mám asi největší radost, protože mě lákají úplně všechny knihy!! :D Už jsem některé i rozečetla a tak to u mě na nočním stolku nevypadá nejlépe, když tam leží 5 rozečtených knih + jedna ze včerejška rozečtená ve čtečce. :D No co, musela jsem přece vyzkoušet, jak svítí má nová lampička na obalu pro čtečky a nějak jsem se začetla. :D

      Vymazat
  2. Série Delirium mě naprosto zklamala, od druhého dílu to byl propadák :( ale Loď mezi hvězdami je super! :)
    http://zavk.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se více bojím Lodě mezi hvězdami, než Deliria :) Přece jenom sci-fi mě nikdy nějak moc nelákalo, ale řekla jsem si, že to zkusím.

      Vymazat
  3. Naozaj hromada kníh, závidím :D Rozprávky barda Beedla mám tiež doma aj Inkarceron a obe knihy stoja za to. Loď medzi hviezdami či Naprieč vesmírom mám taktiež doma, kniha má krásnu obálku a obsahovo sa mi tiež páčila. Dúfam, že budeš so všetkými knihami spokojná :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že se všechny knihy líbily :) Tak snad se budou líbit i mě. :) Pak napíšu na všechny knihy recenze. :)

      Vymazat
  4. Páni, ty se mi umíš trefit do noty, skoro zelenám závistí. :D Loevenbruckovu Vlčici a dívku jsem dočetla zrovna tento týden, i když je to pro mě re-reading... a určitě bych ti doporučila začít právě touhle jeho sérií, tedy Moirou. A možná se po poslední testech i dostanu k recenzi. Každopádně by mě pro změnu zajímala série na Syna lovce vlků a tak dále, protože k těm jsem se ještě, bohužel, neměla možnost dostat. A Bajky Barda Beedleho jsou samostatná kapitola, já je chci! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Já za to nemůžu, hold se čtenáři právě zbavovaly těchto knih. :D Určitě začnu Vlčicí a dívkou, kdysi jsem ji četla, ale tak před 6 nebo více lety :D Takže musím znovu a všechny díly. :) Já se snad po testech dostanu ke knihám. :) Uvidíme, jak to dopadne. Recenzi na Syna lovce vlků určitě psát budu :)

      Vymazat
  5. Já mám také s přítelem jen jeho pokoj. Bydlíme u jeho rodičů, než se za půl roku přestěhujeme do vlastního. Takže to s místem také není nijak slavné, ale dá se to. :) Skladuji knihy na půdě, mám dovoleny dvě poličky. Knihy jsou na třech :D

    OdpovědětVymazat
  6. No páni, těch je! :) Loď mezi hvězdami ( +další dva díly) jsem četla, a moc se mi to líbilo.:) Delirium mám doma taky, ale ještě jsem se k tomu nedostala, což je trošku ostuda, když už ho mám doma přes půl roku a přes půl roku se na něj těším... :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To není ostuda, to je u velkých knihomolů normální stav. :D Já mám doma těch nepřečtených knih a už i roky leží na poličce, jen zatím nebyla ta správná nálada, nebo čas. :D

      Vymazat

Děkuji za zpětnou vazbu. :) Komentáře typu dvouslovné věty: Hezký blog, recenze, knihy + Váš odkaz na blog nebudu publikovat. Nezlobte se. :) Nepřijde mi to jako upřímný komentář, ale jen jako reklama.