úterý 3. listopadu 2015

KNIŽNÍ PŘÍRŮSTKY: Říjen 2015



Po pár měsíční pauze se vracím s přírůstky. Pauza byla způsobená stěhováním do vlastního bytu, druhou půlkou zkouškového a taky jsem vydržela i nějaký ten měsíc bez nákupů. Takže asi tak :) Vynahradíme si to jindy. :) 


Za tak dlouhou abstinenci jsem si to nahradila. Půl napůl jsou knihy koupené v knihkupectví a na bazarech. Celkem je to tedy 9 kousků. 

Lovec draků, Strach moudrého muže, Cesta králů a Pistolníka jsem koupila na Megaknihách. Mám ráda jejich záložky a to poštovné je taky rozhodující. Knihy přišly vždy v pořádku a jsem ráda, že tomu bylo i zde. Akorát to čekání na knihy týden je nesnesitelné.

Nejvíce jsem se těšila na Strach moudrého muže, protože jsem četla díl první a ten mě nadchnul. Nakonec to dopadlo jinak a největší radost mám z Cesty králů. Jen jsem ji prolistovala a zamilovala jsem se. Příběh nevím, jaký je, ale ty kreby jsou nádherné!! Mapy, nákresy různých stvoření, to je nádhera!! Mám chuť přeskočit druhý díl Kroniky královraha, jen abych se do ní mohla začíst. 




Rány na cti jsem neměla v plánu kupovat, ale měla jsem čas než začne přednáška a tak jsem zašla do antikvariátu. Stovečka, kniha úplně v pořádku, historická, co víc si přát.
O Lovci draků jsem se dozvěděla při jedné hře na Martinus.cz kdy se hádaly knihy podle nápověd. Řekla jsem si, že zkusím nějakou knihu, o které nevím vůbec nic. Normálně jsem ji koupit nechtěla, ale třeba mě ještě překvapí a já nakonec budu ráda, že jsem příběh četla.


O sérii Temná věž jsem toho také slyšela spoustu. Kinga jsem četla zatím jen jednou, Pistolníka jsem chtěla zkusit. Přečetla jsem zatím asi 3 strany a leží na stole už týden. Tak uvidíme. Nevím proč, ale měla jsem představu, že má tak okolo 500 stran. Nevím, kde jsem k tomu přišla. První reakce byla: Taková tenká?? No, co si v hlavě usmyslíš, na to nesmíš nadávat. :) 
Papírová města musím vyzkoušet. Četla jsem Hledání Aljašky, která se mi líbila. Četla jsem Hvězdy nám nepřály a nevěděla, kvůli čemu je takový humbuk. Třetí kniha by to mohla rozetnout.
Na Manželovo tajemství jsem četla taky chválu, někoho zlaté nálepky bestseller odrazují, mě naopak přitahují. Obálka je krásná a jestli je to román pro ženy, tak to občas můžu. :) Příjemná romantika umí zpříjemnit i den.


A tady máme ty dvě, které se perou o mou pozornost. Druhý díl Kroniky královraha? Nebo úplně novou sérii s krásnými ilustracemi? Těžký to boj. :) Jen mě mrzí, že jsem si při objednávce nevšimla, že je Strach moudrého muže v měkké vazbě. Třeba se ale taková bichle bude číst lépe. Doufám, že se mi to nezničí po prvním čtení.


A jako poslední Esej o tragédii a Škola dobra a zla. Ani mi nedošlo, že byla většina knih pěkně sladěna do modra. Od Eseje o trágédii čekám silný příběh. Recenze knihu chválí, proto mám velké očekávání. Škola dobra a zla na mě vykukovala na knižních bloggerech, tak jsem ji nechtěla jen tak minout. Jestli bych měla vybrat jedno nakladatelství, u kterých mě knihy v 90% nezklamou, tak jsou to právě knihy od CooBoo. Proto jsem zvědavá a těším se na ni, i když se trochu bojím, že bude už dost dětská. Uvidím. :)

Opět následuje otázka.. četli jste? Líbilo se? :)

6 komentářů:

  1. Pekne:) Skola dobra a zla je prima. Jméno větru (1.dil) bych chtela tez zkusit;)

    OdpovědětVymazat
  2. Na Jméno větru jsem včera na přednášce napsala recenzi :) jen ji nahrát na blog. :) Zítra se můžeš juknout ;) Dneska už to dávat nebudu, abych to taky nepřesytila :D

    OdpovědětVymazat
  3. temná věž 7 dílů je skvělá

    OdpovědětVymazat
  4. Četla jsem akorát Papírová města :) a doma mám Manželovo tajemství, Esej o tragédii a Římany četl nedávno přítel :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Polovina knih :) Hezký :) Joo kéž by přítel taky četl :D Ale aspoň mi ty knížky nikdo neničí :D

      Vymazat
  5. Esej o tragédii je asi jediná kniha, kterou jsem z tve kupicky cetla :) Ale mas zajimave ulovky :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za zpětnou vazbu. :) Komentáře typu dvouslovné věty: Hezký blog, recenze, knihy + Váš odkaz na blog nebudu publikovat. Nezlobte se. :) Nepřijde mi to jako upřímný komentář, ale jen jako reklama.