sobota 1. listopadu 2014

PŘÍRŮSTKY: Říjen 2014


Tak uběhl zase další měsíc a i když jsem ještě nedávno skuhrala, že nebudu mít v přírůstcích téměř žádné knihy, tedy jen tři, tak se to zase nasbíralo a je jich strašně moc. :) Klasika.

(Na komínu chybí ještě nějaké knihy, za prvé jsem na ně zapomněla a za druhé by se asi zřítil)

Pokud správně počítám, tak mám nových 29 knih. Krásné číslo.



Těchto 8 knih bylo koupeno přes bazar na facebooku. Mám je už nějakou dobu, byly až doposud v původní krabici na půdě. Koupila jsem je v dost špinavém a odpuzujícím stavu, tak jsem po prvotní chuti tu krabici vzít a celou ji hodit do koše, vzala knihy a konečně je omyla. Tudíž jsou zařazeny až v říjnových přírůstcích. 

Série Dhampir bude stát před těžkou zkouškou, kdysi jsem četla první díl, ale moc mi v hlavě neutkvěl a nemohu říct, že by to bylo něco úchvatného. Přesto chci dát knize i dílům následujícím šanci a za tu cenu, prostě to přečtu.

Goblina četl můj bráška na mobilu už opravdu hodně dávno a pamatuju si, že se mu to líbilo, tak jsem si řekla, že to zkusím taky.

A Krev a vzpomínky a Most duší mě lákaly už dlouho. Škoda jen, že chybí první díl, který si někdo přede mnou koupil.

Následovala chuť na objednání nějakého recenzáčku, tak jsem napsala pár nakladatelům, kterým jsem se nějakou dobu neozvala. Sáhla jsem po už mnou ověřených sériích, tak jsem natěšená. První díl Violet Eden jsem četla a moc se mi líbil, tak jsem hned psala do nakladatelství, jestli pošlou i druhý, bez odezvy. Po měsíci, nebo dvou jsem zkusila o něj napsat podruhé a je doma! A Yrsa se mi moc líbila, jak píše, takže si ráda přečtu něco dalšího od této spisovatelky.


Od Maggie Stiefvaterové jsem četla dvě knihy ze série Vlci z Mercy Falls a moc se mi líbil styl, kterým píše. Opomeneme-li mé moc oblíbené téma s vlky a vlkodlaky, tak si mě získala právě i tím stylem. Proto jsem na tuto knihu zvědavá. Je to kniha, kterou jsem koupila asi po 10 letech za plnou cenu. Ano ve chvástačkách mám spoustu knih, které jsem někde koupila, ale vždy jsou to knihy ve slevě a takzvané "nechtěné" knihy. Po 2 hodinách v knihkupectví mi bylo blbé odejít bez ničeho. :D

Trable je recenzák od Knihcentra.cz a už jsem ho přečetla. Byla super recenzi najdete zde na blogu.


Následující tři knihy nejsou moc chtěné, ale nicméně jsem si je na doporučení přenášejících koupila. Co se dá dělat. :) Ale abych pravdu řekla, tak ta černá kniha Informace. Komunikace. Teorie. Záplava mě opravdu baví. Je tam dost zajímavostí např. o afrických bubnech, morseovce apod.

Další kniha do školy, kterou musím nastudovat na zkoušku. A když jsem ji v antikvariátu kupovala, tak jsem si všimla druhé knihy a tou je Český král Karel. Tento panovník mě fascinuje asi od 4. třídy a já čtu ráda o jeho životě. Už jsem několikrát pokukovala po knihách v knihovně, které se tímto panovníkem zabývají, ale žádnou jsem nikdy nedonesla domů. Nuže, už jednu doma mám. 


Někde jsem četla recenzi na tuto knihu, pak jsem prošla pár internetových obchodů a všimla jsem si, že je téměř všude vyprodaná. Věděla jsem, že ji už více než půl roku vídám v obchodě se zlevněnými knihami, a tak jsem si řekla, že je asi dobrá, když nikde není a koupila hned všechny díly. Doufám v dlouhou a krutou zimu. Jinak nevím, kdy tyto knihy přečtu a to mě ještě čeká série Hra o trůny.


A tyto dvě knihy jsem získala jako recenzáčky přes novou spolupráci s webovým magazínem o fantasy knihách. Jedna už je zrecenzovaná a brzy se recenze objeví i zde a druhá na recenzi čeká, ale už je přečtená. A pak přijde na řadu série Sedmý smysl, kterou už mám zamluvenou.


A tyto nádherné tři knihy jsou také recenzní výtisky. Robina Hooda právě čtu a je to pro mě opravdu velké potěšení. Tři mušketýry jsem chtěla přečíst snad vždy, kdy jsem o nich slyšela, ale nikdy jsem se k tomu nedostala. Je prostě nádherná, pořád ji musím někde stěhovat, abych se ji mohla dotýkat. Už jsem v ní trochu listovala a jsou tam nádherné ilustrace. Už se moc těším, až Robin bude mít šťastný happyend, abych se mohla do těch mušketýrů pustit. A Faust,.. no potřebovala jsem ho do školy, tak jsem ho objednala. Netušila jsem, jak je to psané. Vůbec se mi to nechce číst, ale musím. Musím to znát na zkoušku a musím napsat recenzi. Dvě povinnosti mi snad pomohou, abych neprokrastinovala a přečetla to.


Recenzní výtisk od Alpressu, knihu jsem již přečetla, recenze je rozepsaná, tak jen doladit detaily a můžu ji dát na blog.


Dvě krásky od nakladatelství Moba. Husitská epopej je rozečtená a asi v tomto stavu nějakou chvíli zůstane. Je to dost stran. :) Levandulový pokoj jsem dostala od Knihcentra jsem na ni zvědavá. Knihkupec jako hlavní postava? To může být super.

14 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Právě dnes jsem ho začala číst a jsem na něj zvědavá. :)

      Vymazat
  2. To jsou opravdu krásné kousky! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Levadulovy pokoj si chci koupit :) Trable jsme spolu uz probirali , ostatni moc neznam , prekvapila jsi me zas takovou hromadou :D jak to budes stihat cist ? :D CIzinku hodne blogeru chvasta asi to bude velky hit :-)) Omámení jsem četla , mělo to zajimavou zapletku ale hodne jsem u toho ztracela pozornost :((

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to doufám, že u Omámení pozornost ztrácet nebudu, protože je to docela tlusté. No teď jsi mě vystrašila malinko. Levandulový pokoj teď čtu, ale po první kapitole mi přijde, že to má nějak krkolomně psané věty, možná se to změní. :)

      Vymazat
    2. ty me zas strašíš s Levandulí :D nesnasim zvlastne psane vety :D

      Vymazat
  4. Wow, tolik knížek :D Já přemýšlím, že bych zkusila přečíst si to Havraní bratrstvo, protože se mi styl psaní týhle autorky vážně líbí, tak snad se k tomu někdy dokopu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na tuto knihu opravdu moc těším :) Nevím, kdy se k ní dokopu, jak říkáš ty, ale někdy určitě. :D Hlavní je ten pocit, že ji vlastním a že se do ní můžu kdykoliv pustit. :D

      Vymazat
  5. Havraní bratrstvo má peknú obálku a čo som čítala recenzie tak aj skvelé je. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já recenzi nečetla žádnou, ale zaujalo mě v knihkupectví a autorku miluju :) Doufám, že nezklame. :)

      Vymazat
  6. Přírůstky yvypadají báječně, většinu jich neznám a vypadají zajímavě:)
    Fakticky ti to závidím, tolik knížek :D U mě jediné přírůstky bývají na Vánoce, což letos nebude nic moc, protože peníze už nejsou a já si můžu přát maximálně 4 knížky. A ani z knihovny si podobné komínky nosit nemůžu, protože maximum je u nás 12 knih :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já neutrácím za nic jiného, takže peníze jdou jen do knih. :D Pak ty komínky vypadají tak, jak vypadají. :D

      Vymazat
  7. Všetky diely Cizinky vypadajú krásne, len keby neboli také hrubé. :/ Majú veľmi pekné obálky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to opravdu bichle, jsem zvědavá, kdy to přečtu. :D :) Ale neuměla jsem je tam nechat, když jsem četla jednu recenzi na tyto knihy.

      Vymazat

Děkuji za zpětnou vazbu. :) Komentáře typu dvouslovné věty: Hezký blog, recenze, knihy + Váš odkaz na blog nebudu publikovat. Nezlobte se. :) Nepřijde mi to jako upřímný komentář, ale jen jako reklama.