sobota 15. listopadu 2014

Přehled za Říjen


Za říjen se moc věcí nestalo. Málo času na čtení, přeci jenom se to ve škole trochu rozjelo. Začala jsem opravdu nesnášet anglický jazyk. Všechny rozdíly ve výslovnosti a významech, původy slov, prostě vše, co se dá na anglickém jazyku zkoumat. Fuj, tolik hodin strávených nad jedním předmětem jsem opravdu dlouho neviděla. Od školy se i odvíjí přečtené knihy a recenze. Jo velká novinka je, že jsem začala psát pro Mfantasy, takže mám větší výběr z recenzáčků. :) A konečně se dostávám ke svému vysněnému žánru fantasy knih. :) Jupíí


Trable - Samantha Towle 
Informace, komunikace a myšlení - Cejpek
Informace. Teorie. Záplava - Gleick
Husitská epopej - Vondruška (recenze do 30.12.)
Okouzlená nocí - Amy Plum
Políbená měsícem - Amy plum
Levandulový pokoj -  Nina George (recenze do 23.11.)
Železná spravedlnost - Louis L´Amour
Osudný polibek - Maggie Stiefvater
Faust - Goethe (recenze do 27.11.)
Tři mušketýři - Alexandr Dumas (recenze do 27.11.)
Robin Hood - Alexandr Dumas (recenze do 27.11.)
Poslední rituál -Yrsa Sigurdardóttir (recenze do 29.11.)
Violet eden - Jessica Shirvington (recenze do 29.11.)

A zařazuji i dříve koupené knihy, kdo četl stížnost na Knižních bloggerech, tak ví. Knihy koupené na bazaru, ale v jakém stavu!! Fuj.. trvalo mi asi dva měsíce, než jsem se odhodlala je vyčistit od kdovíčeho. Snad ne myších bobků, protože to na to vypadalo. 





1. Otrokyně citů - Nalini Singh (255 stran)
2. Trable - Samantha Towle (384 stran)
3. Okouzlená nocí - Amy Plum (319 stran)
4. On . Carey Heywood (232 stran)
5. Políbená měsícem - Amy Plum (324 stran)
6. Železná spravedlnost - Louis L´Amour (268 stran)

CELKEM: 1 782 stran

http://bookskla.blogspot.cz/2014/10/recenze-on-carey-heywood.html
http://bookskla.blogspot.cz/2014/10/recenze-trable-samantha-towle.html
http://bookskla.blogspot.cz/2014/10/recenze-otrokyne-citu-nalini-singh.html

+
Přidávám seznam věcí, které bych měla splnit. Uvidíme, jestli příští měsíc bude proškrtaný.

Recenze na: Candide, Než jsem tě poznala, Moře nestvůr, Dračí oči: Čarodějka, Ztracený svět v podzemí, Maso od šibenice, Ahoj z nebe, Zlatá jehla aneb Dobrodružství mezi světy.

Studium knihovnictví
Co bych řekla ke dvěma měsícům, které už uběhly od mého začátku studia? Takže tentokrát vám povím o předmětu, který se nazývá Informační věda. Je to můj pilíř, na kterém mám stavět všechny ostatní předměty. Mám knihu, kterou knihovníci nazývají Knihovnická bible, ale.. Řekne mi prosím někdo, co má společného vznik vesmíru, kybernetika, černé díry, termodynamický zákon a podobné věci s knihovnictvím? Dosud mi to uniká, pokud vy tu spojitost vidíte, tak se ráda nechám poučit. Např. minule jsme převáděli čísla na jedničky a nuly. Hmm to se mi bude hodit, až budu dávat knihy do poliček a přes čárový kód knihy načítat do pc. :D No prostě opravdu to nechápu. Ve většině předmětů jsme odkazováni právě na tenhle náš hlavní předmět, ale já mám stále pocit, že jsem se nechtěně připletla na přednášky nějakého jiného oboru, Fyziky například. :)

Nadneseně si z toho prozatím dělám srandu, že pokud se chci naučit knihovnictví, měla bych začít sledovat Teorii velkého třesku. :D Smích mě přejde, až se to za měsíc budu učit na zápočet.

4 komentáře:

  1. V prirustkach toho mas nejak malo ne ? :D seznam toho na co mas napsat recenzi je dost dlouhy :D:D to ja pisu hned maximalne 3dny po docteni pak uz bych to nesesmolila :D ten predmet co popisujes by sel taky mezi moje chapani :D nechapu proc bys tohle jako knihvnice mela znat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, asi jsem na něco zapomněla :) To víš, odkládání, odkládání odkládání :D Některé jsou moje domácí knížky, ne recenzáky, takže tam mi to zase tak moc nevadí. Já to taky nechápu, ale to nevadí. :D

      Vymazat
  2. Jéé to s tím knihovnictvím moc dobře znám a taky moc nevím, jediné co tak informační boom a entropie :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Entropii jsem taky pochopila.. :D No ještě to bude sranda :D

      Vymazat

Děkuji za zpětnou vazbu. :) Komentáře typu dvouslovné věty: Hezký blog, recenze, knihy + Váš odkaz na blog nebudu publikovat. Nezlobte se. :) Nepřijde mi to jako upřímný komentář, ale jen jako reklama.