neděle 3. srpna 2014

RECENZE: To nejlepší z nás - Nicholas Sparks


Huráá, jdu slavit, po roce jsem zase přečetla jednu knihu na čtečce. Vybrala jsem si Nicholase Sparkse, protože mám ráda film Zápisník jedné lásky a no prostě, víte, no.. nemá se kniha posuzovat podle obalu, ale ta obálka mě prostě zaujala.

Příběh se odehrává v malém městečku, které ovládá násilnická rodina Coleových. Jejich početný klan se neštítí opravdu ničeho, bijí své manželky, kdekoho, kdo by se chtěl nad ně povyšovat, zmlátí a nebojí se ani vraždit. Není divu, že se jich bojí i sám šerif. Z této rodiny pochází Dawson tichý mladý muž, který touží po tom, odtrhnout se od rodiny a žít si svůj klidný život bez zločinu. Dawson ve škole potká Amandu, krásnou dívku z vyšší vrstvy. A jak tomu tak bývá, opaky se přitahují. A tak se do sebe bláznivě zamilují. Proti tomu je slabší odvar Emily Gilmorové, matka Amandy rozhodně proti. Buď se rozejdou, nebo ať jde Amanda žít na vlastní pěst. Dawson Amandu miluje tak moc, že se raději rozhodne ukončit vztah, aby Amanda šla na vysokou školu a on jí tím, že ji miluje, neublížil.

Po mnoha letech je Dawson pořád sám. Amanda na rozdíl od něj má velkou rodinu, i když ne právě šťastné manželství. Po letech odloučení se schází na pohřbu společného přítele a otevírají znovu otázku, co by bylo, kdyby se tehdy nerozešli. Amanda balancuje mezi rozhodnutím zůstat se svou láskou, nebo tím, že zůstane doma a neublíží tak dětem. Příběh plný krásných osamělých zákoutí, starých i nových citů, příběh o toleranci, bolesti a důvěře.


Tato kniha se mi líbila, i když tam byly místa, kde mě moc nebavila. Dawsona jsem si zamilovala a chci ho domů. Ta jeho mafiánská rodina mi přišla trošku nereálná, ale to mi nevadilo, zase tak moc se tam nevyskytuje. Poslední kapitoly a konec knihy jsem uhodla, ale to nic nezměnilo na tom, že by to nebylo dobré. I tak jsem se těšila na poslední stranu, jak to vlastně skončí. A Amandě jsem přála, aby se to udobřilo mezi ní a jejím manželem. Trochu nelogické u romantické knihy přát lásku někomu jinému, než hlavním dvěma hrdinům. Opět a znovu jsem se přesvědčila, že Nicholas Sparks umí psát pěkné pohodové knihy pro deštivé dny, nebo přestávky v práci. 

1 komentář:

Děkuji za zpětnou vazbu. :) Komentáře typu dvouslovné věty: Hezký blog, recenze, knihy + Váš odkaz na blog nebudu publikovat. Nezlobte se. :) Nepřijde mi to jako upřímný komentář, ale jen jako reklama.