neděle 17. srpna 2014

RECENZE: Hrej hráčem - Emma Hart

Mé hodnocení: 70 %

Braden je namyšlený svalovec, který svádí jednu holku za druhou. Ne jedna holka ho za to nemá ráda, a tak se čtyři kamarádky domluví, že by potřeboval studenou sprchu. V opileckém rauši si vymyslí plán, při kterém slušňačka Maddie Bradena okouzlí, vyspí se s ním a odkopne ho. Přesně mu vrátit to, co on dělá ostatním holkám na potkání. Chtějí, aby i on zažil zlomené srdce. Maddie je krásná holka a tak nezůstala Bradenem nepovšimnuta. Jeho kamarádi si z něj střílejí a nabádají ho, aby si s ní užil, když se mu líbí. Nakonec vymyslí plán, při kterém má Maddie do měsíce podlehnout Bradenovu kouzlu. Plán zní: Maddie se musí do Bradena zamilovat a on se pak dostane do jejích kalhotek.
 Možná, že za to může jeho arogantní výraz, když svléká holky očima, zatímco ony na něj obdivně zírají. A to už vůbec nemluvím o jeho siláckých pózách, při kterých se ke všemu staví, jako by mu to bylo jedno a on byl středobodem vesmíru. Nebo je to zkrátka pouze tím, že může mít kteroukoliv holku z kampusu, ne-li z celého státu, na niž si ukáže prstem. Nejhorší na tom všem je, že i mně se zdá dost sexy, dokonce i přesto, že je ten poslední na světě, o kterého bych stála. Zvláště když mi úplně vším připomíná to špatné, co jsem za sebou nechala doma v Brooklynu.
Kniha Hrej hráčem je správná oddechovka. Je právě tou knihou, kterou si můžeme vzít právě na deku na koupaliště, nebo k moři. Je poměrně krátká, kapitoly jsou také krátké a díky tomu se to rychle čte. Nejsou tady žádné metafory ani žádné podtexty, takže kolem vás může skákat skupina dětí a křičet na celé kolo a vy budete vědět, co čtete. Kniha je psaná z pohledu Maddie a Bradena. Já osobně mám takové typy knih ráda. Kdo hledá podobně psané knihy, tak doporučuji Hříšnou touhu od Lenky Lanczové. 
Oživuje to děj a vy víte, co se komu odehrává v hlavě.

Maddie jsem měla ráda, neměla to zrovna lehké s bratrem a tak jsem jí fandila. Braden je prostě namachrovaný pablb, ale zároveň umí být i milý a starostlivý. Trochu mi v knize vadily vulgarismy, párty a alkohol, ale to prostě k vysoké škole a vůbec k dnešní době asi patří. Mě osobně tenhle styl života nesedí a neschvaluju ho.
 „Někdo by mu už měl konečně nakopat ten jeho zadek,“ povídá. „Vždyť on by jenom chodil a klátil všechno, co mu zkříží cestu.“ „Svatba?“ zopakuje Ryan. „To ne, u takových typů potřebuješ, ať se do tebe zamilují. To je jednoduché – zamiluje se, vyspíš se s ní a máš další sexy zářez na pažbě. Není co řešit.“


Jak kniha dopadne, víme od samého začátku, ale to ničemu nevadí. Právě to je to kouzlo oddechovek. Víme to, ale je nám to jedno. Pravděpodobnost, že by takovéto dvě sázky mohly vzniknout zároveň, je sice mizivá, ale to nevadí. Napadlo mě, zajímavější by to bylo, kdyby vznikly obě zároveň, ale kdyby byl cíl někdo jiný. Aby z toho byl milostný trojúhelník, to by teprve mohlo být zajímavé. :)

Knihu doporučuji jako nenáročnou knihu plnou romantiky a přátelství.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Galatea!!

3 komentáře:

  1. Mně se Hrej hráčem hrozně líbilo, byla jsem nadšená z toho, že je každá kapitola z pohledu jiné osoby (jednou ona, jednou on) a včera jsem si sedla, přečetla druhý díl a ... a nedokážu na to říct jakýkoliv názor. Možná jen to, že jsem z toho byla zklamaná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm mě druhý díl čeká.. tak snad nebudu taky zklamaná. :)

      Vymazat
  2. Zní to dobře ale bojím se ze podobných knih jsem cetla uz dost a tak by me to nezaujalo :D :(

    OdpovědětVymazat

Děkuji za zpětnou vazbu. :) Komentáře typu dvouslovné věty: Hezký blog, recenze, knihy + Váš odkaz na blog nebudu publikovat. Nezlobte se. :) Nepřijde mi to jako upřímný komentář, ale jen jako reklama.