sobota 26. července 2014

RECENZE: Žádný sex, je úterý - Tracy Bloomová


O tom, že stará láska nerezaví, se přesvědčila hlavní hrdinka této knihy Katy. Po několika letech potká na školním srazu svého bývalého přítele, který jí kdysi zlomil srdce. Matthew konečně dostává šanci na to, aby se mohl omluvit a tak ani chvíli neváhá. V první chvíli, to vypadá, že Katy by ho nejraději zakopala na zahradě, ale nakonec si všechno vypovídají a skončí spolu v posteli. To je už ale druhý Matthewův omyl. Vypadá to na hezký happyend, ale Matthew je ženatý a Katy má přítele.

Ben, Katyin přítel sice nemá kupu peněz a velký dům, je to mlaďounký učitel tělocviku, ale rozhodně to není páprda pod pantoflem jako Matthew. A tak je Katy vržena do pocitů nejistoty, který muž je vlastně otcem dítěte, zvládne se starat o dítě, a koho vlastně miluje?

Kniha Žádný sex je úterý je vtipně psaný příběh o milostném trojúhelníku a starostech spojených s těhotenstvím. Katynine bouření hormonů, hektolitry slz, hlášky pubertálních kamarádů Bena, a co by nesmělo chybět, teplý zhýčkaný kamarád. Mimochodem Daniel, teplý přítel mi připomínal opravdu hodně Michela z Gilmorových děvčat, nemohla jsem si pomoct.

Tato kniha je pěkná oddechovka na dovolenou, nebo zimní večery. Vtipně popisuje souboj dvou mužů o dítě, které je určitě jejich, kdy připomínají spíše dva kohouty při kohoutích zápasech. Opravdu mě pobavil způsob, jakým autorka poukazuje na typy lidí, kteří i v krizových situacích se musí řídit příručkami.

Katy je normální holka, která dělá chyby, jako my všichni. Matthew je tím dokonalým mužem, jakého by chtěla každá žena. A Ben je prostě Ben. Neuctivý, neví, kdy má zavřít tu svoji pusu. Ale přesto uvnitř zranitelný a citlivý. Každá si musí najít toho svého favorita, kterému bude fandit, pro mě je to Ben a opravdu jsem posledních 20 stran seděla a držela mu palce, aby Katy byla s ním.

Kniha má i pokračování Žádný sex, máme dítě, tak tu si musím přečíst také, protože by mi Ben chyběl. Po přečtení jsem lamentovala, proč kniha nebyla delší.

"Ráda bych vám všem popřála hodně štěstí," pronesla Joan na závěr lekce. "Teď si pořádně zatleskejme. Dobrá práce, bando." Všichni trochu zmateně pohlédli jeden na druhého. A je to tu. Velký den může nastat. Nakonec se zvedli, rozpačitě se objali a navzájem si popřáli hodně štěstí. Charlene dokonce zvládla na Danielův pokyn obejmout i Matthewa. Po tom, co s Danielem vypracovala cvičení, proměnila se z Tygra zase v Medvídka Pú a poskakovala jako správná puberťačka.

Děkuji knihkupectví Knihcentrum.cz za poskytnutí recenzního výtisku.

4 komentáře:

  1. zní to dost vtipne :D mam rada takovéto příběhy :) asi si knihu koupím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se to líbilo.. :) Někdo sice říkal, že se smál na celé kolo, to já zase ne, ale oddechové čtení to bylo fajné. :) Konečně knížka, u které jsem neusínala, jak jsem přišla z práce.

      Vymazat
  2. To může být hezké relativně lehké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to lehounké a hlavně vtipné :) Už jen ti puberťáci, kteří tam řeší kraviny a nebojí se třeba přímo před Katy řešit její prsa a podobně. A ten teplý kamarád, který jde v bílém smokingu k porodu je taky super.

      Vymazat

Děkuji za zpětnou vazbu. :) Komentáře typu dvouslovné věty: Hezký blog, recenze, knihy + Váš odkaz na blog nebudu publikovat. Nezlobte se. :) Nepřijde mi to jako upřímný komentář, ale jen jako reklama.