čtvrtek 24. července 2014

DENÍČEK: Je libo levná čtečka? Já jsem spokojená s ET601/EBOOK

Hezký večer všem, :)

dneska bych chtěla napsat pár řádků ohledně mé čtečky.  Dnes v modernější době to neušlo ani mě, abych si nevšimla, že jsou na trhu nějaký čas čtečky knih. Já se proti nim vždy bránila, ale nakonec po mnoho letech čtení před spaním na mé staré Nokii jsem podlehla.

Asi jako každý jsem stála před volbou: Kindl, eReading nebo snad Pocketbook?? Na všechny tyto typy jsem měla hluboko do peněženky, navíc tam byla spousta funkcí, které vůbec nepotřebuju. Vyřešila jsem to následovně:

Týden jsem projížděla různé stránky a hodnocení na heurece.cz a nakonec jsem si vybrala jeden z nejlevnějších typů čteček. Nikde jinde jsem o ní neslyšela, takže předpokládám, že to je nějaká čínská značka, ale ruku za to do ohně nedám. Třeba ji křivdím. Jmenuje se ET601/EBOOK koupila jsem ji v Datartu za nějakých 1 600,- a od té doby jsme byly nerozlučné.

Tento článek píšu hlavně pro ty, kteří si nemohou dovolit ty drahé čtečky a hledají nějakou tu levnější variantu čtečky.

+      + 2 GB místa, které jsem zatím nedokázala vyplnit
+      +  Zobrazení posledních přidaných knih na úvodní straně
+      + Pamatuje si, kde jste přestali číst (Jinou čtečku nemám, tak nevím, jestli je to standartní funkce)
+      +  Vydrží nabitá opravdu dlouho, já četla asi 3 týdny v kuse každý den.
+      +  Možnost záložek, které jsem tedy nikdy nevyužila. :)
+      +  Možnost zobrazení fotografií
+      +  Možnost Oblíbené, kam můžete dát oblíbené soubory.
+      +  Stále ukazuje stav baterie
+      +  Šetřič obrazovky automaticky naskakuje po vámi určené době
+      +  Přečte formáty jako jsou ePub, PDF, TXT, FB2 a PDB, ale já mám i vyzkoušeno MOBI
+      +  Možnost přidání SD karty
+      +  Zdířka pro nabíjení odpovídá stejné nabíječce, jakou má můj dotykový mobil, takže nemusím     pořád ze zásuvky vytahovat a zapojovat jinou nabíječku.

-        -  Někdy se po uložení nové knihy se právě rozečtená kniha vrátí zpět na začátek a vy tedy     nevíte, kde jste přestali číst. Tomuto lze zabránit právě záložkami.
-       -   Není v ní internet, pro mě to není problém, všechny knihy natahuji přes pc.
-       -   Při načítání následující strany čtečka problikne trvá to asi 2 sekundy, dá se na to zvyknout. :)
-       -   Nesvítí, ale já ji takovou právě chtěla.
        -   Někdy dělá problém formát PDF, kdy hází místo čárek a háčků divné znaky.

Takhle vypadá přivítání při zapnutí čtečky. Mě osobně se to moooc líbí.


  A tady máme hlavní menu. Vidíte mé čtyři rozečtené knihy. V pravo nahoře se ukazují poslední přidané knihy. Kromě stavu baterie, času, který mimochodem nějak blbne a data vidíme i na jaké straně jsem přestala číst.
Tlačítka moc nejdou vidět, ale v pořadí zprava je klávesnice na hledání v textu, tlačítko zpět, čímž se dostaneme zpět na právě rozečtené knihy. A tlačítka, kterými se dostaneme do různých nastavení.


A tady máme otevřenou knihu To nejlepší z nás. Nahoře se ukazuje název knihy, stav, na které straně z kolikati jsme, čas a baterie.


Tady přidávám ještě nějaké detaily.


A těmito tlačítky se lehce dostáváme na další stranu, lze to i velkým tlačítkem, které je uprostřed čtečky, ale tímto se mi to dělá lépe.


Tak co líbí? Možná i pro vás by mohla být tím pravým společníkem. :)



13 komentářů:

  1. Mou cteckou je iPad, ale naprosto chapu, ze sis koupila tuhle levnejsi, taky bych rekla, ze pokud plni ucel, clovek nepotrebuje ty drahe :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám Kindla a zatím jsem s ním spokojená, ale tohle vypadá jako výborná alternativa, kdybych někdy potřebovala čtečku novou (a ono nic nevydrží věčně, takže k tomu určitě někdy dojde). Ráda jsem si přečetla reakci na něco jiného než právě na Kindla! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já jsem ráda, že i lidé, kteří už čtečku mají věnovali svůj čas, aby si přečetli můj názor na tuto. :)

      Vymazat
  3. Já si včera koupila Kindle. Taky jsem spíš člověk, který dražší čtečky neměl v životě vidět, ale nakonec se to doma nějak vyřešilo a já jsem neskonalé šťastná. :) Vadí mi jenom, že každá kniha vypadá v tom samém formátu jinak. U některé se mi načte obálka, u jiné ne, někde jsou kapitoly na každou novou stranu, jidne zase všude možně... Ale i tak jsem spokojená. Tvá čtečka vypadá taky dobře, jen by mi asi vadilo, že nemá wifi. Z některých e-shopů to jen tak do počítače nedostaneš, posílají ti to právě do čtečky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těch obchodů je více a vždy to jde nějak pořešit. :) Já tedy zažila zatím jen stahování do pc a pak až do čtečky, ale vím, že některé obchody s tím mají problém.

      Vymazat
  4. Já čtečku nemám. Mám radši obyčejné knížky, ale koupi zvažuji protože by to vyšlo levněji, než pořád kupovat nové knížky, děkuju za tip. :)

    http://my-little-boring-me.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač. :) Od toho jsem tento kraťoučký článek napsala :)

      Vymazat
  5. O čtečce hrozně moc přemýšlím, mám v plánu si ji koupit i kvůli vysoké, protože ne všechny učebnice a knihy do školy, si budu chtít fyzicky koupit, takže tohle mi přijde jako velmi šikovná věc.
    Každopádně se mi hrozně líbil styl, jakým si tuto recenzi pojala, ta pro a proti a fotky, mi toho dost řekly, škoda že na všechny čtečky nejsou takové recenze, abych se mezi nimi snáz orientovala a rozhodovala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu moc děkuji za pochvalu. Zahřála mě u srdce. :) Pojala jsem to tak, jak bych chtěla já, aby mi někdo řekl o čtečce o níž uvažuju. :) Funkcí má i více, ale já je nepoužívám, takže ani nevím, jak přesně fungují :) Jsem ráda, že tento článek našel ty, pro koho je hlavně určen. :)

      Vymazat
  6. Za 1600? Páni, už vím co chci k Vánocům. :D Já si pořád nejsem jistá jestli si jí mám také koupit, protože ... Řekněme si to upřímně. Nic nenahradí knížku. Nikdy. I když se o to lidstvo snaží už jakou dobu. Ale děkuji za informace ve tvém článku, je to rozhodně dobré při uvažování. :) Super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač. :) Doufám, že ten článek někomu pomůže.

      Vymazat
  7. Tak já mám Kindla už přes dva roky a musím říct, že tenkrát mě stál něco málo před 2000,-, což mi přijde docela podobné, ale ono se ty ceny asi změnily. :) A jinak čtečka nevypadá špatně, jen displej je asi trochu lesklejší a zpracování ne tak "uhlazené", jako u Kindla. Ale tak za ty peníze... a účel to splní! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Displey není lesklejší. Mám tam jen pořád tu fólii. Nechci aby se mi to poškrábalo a tak dokud to tam drží a ničemu to nevadí, tak si to tam nechám přes ten displey. :)

      Vymazat

Děkuji za zpětnou vazbu. :) Komentáře typu dvouslovné věty: Hezký blog, recenze, knihy + Váš odkaz na blog nebudu publikovat. Nezlobte se. :) Nepřijde mi to jako upřímný komentář, ale jen jako reklama.