úterý 22. dubna 2014

SPRÁVNÁ CHVÍLE NA ÚRYVEK: Charlotte Lyne - Kainovo dědictví



Takový můj malinkatý projekt. Líbí se mi projekty, kde vezmete právě čtenou knihu a zveřejníte náhodný úryvek a proto jsem se rozhodla vytvořit si to po svém. :) Inspirace: http://alipelis.blogspot.cz/2012/11/uryvkove-utery.html

Nevím jak u vás, ale na Opavsku dneska opravdu hodně prší a to je počasí leda tak na dvě věci, na spaní a čtení. Já teď čtu knihu Kainovo dědictví a o ni se chci s vámi podělit.


  • Historický román
  • Nakladatelství Brána
  • Počet stran 428
  • Rok vydání 2013
  • Dějiště: Anglie konec 13. století
  • Malá urozená dívka přijde o svůj domov a je vychovávána mnichy, teď se vzpomínky začínají vracet a mniši ji pro její vlastní dobro vyhánějí z jejího jediného domova.


Chvatně kráčel před hostem do chodby s otvory pro výdej jídla. Za sebou slyšel klepání berlí o kámen. Chodba byla nízká a vlhká, ale zde návštěvníka nikdo nespatří. 
"Jak hnusné." Host si vytřepal kapky z kožichu vskutku medvěd. "Tenhle temný koutek je vlastně k mordu nejvhodnější, že?" Randulf mu pohlédl do temné tváře. Leckdo v tomto muži spatřoval nejnebezpečnějšího člověka Anglie a nebyla snad jediné ukrutnosti, již by se od něj nenadál. Randulf by se od něj nadál i vraždy Svatého otce, a přesto se ho nebál. Stejně jako hrady i nejnebezpečnější muži mají své slabiny a návštěvníkovu slabinu neznal nikdo tak dobře jako on. "Co chceš?" otázal se příkře.
"Nenabídl bys ubohému mrzáku aspoň něco k sezení?"
"Toho ubohého mrzáka mě můžeš ušetřit. Ptal jsem se tě, co chceš, Adame, a nehodlám čekat na odpověď dlouho."

Str. 147

2 komentáře:

  1. Projekt se jmenuje Úryvkové úterý, určitě sis všimla, dneska ho holčina na blogerech sdílela. Vymyslela ho AliPeli´s.
    http://alipelis.blogspot.cz/2012/11/uryvkove-utery.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji za zpětnou vazbu. :) Komentáře typu dvouslovné věty: Hezký blog, recenze, knihy + Váš odkaz na blog nebudu publikovat. Nezlobte se. :) Nepřijde mi to jako upřímný komentář, ale jen jako reklama.