pondělí 21. dubna 2014

DENÍČEK: Můj názor na soutěže



Můžete se na mě zlobit, ale mě to nevadí. Dneska se chci podělit na můj názor na soutěže nejmenovaných blogů. Nelíbí se mi soutěže typu: sdílej mě všude, olajkuj mi celou stránku ale hlavně si přidej můj blog do sledovaných. Přijde mi, že to tyto blogy nedělají ani tak pro své čtenáře, ale jen pro sebe. Aby sehnaly jen ty velká čísla sledovanosti. K čemu jim tyto falešná čísla jsou? Pro nakladatelství a budoucí spolupráci? Možná. Já tohle nikdy nedělala a dělat nebudu. Nikdy nikoho nebudu nutit, aby mě odebíral jen pro to, aby vyhrál. A já před ostatními vypadala, jaký jsem king.

To už můžu přímo zamezit vstup všem pod podmínkou registrace. Jen registrovaní mohou číst obsah blogu. Tyto rádoby soutěže mě dožírají. Možná je to pro soutěžící i lehčí, jen kliknou sdílet, lajk a doufají, že budou slosováni.

Já mám tři pravidelné čtenáře, a jsem na to hrdá a i když je to malý počet, tak to budu hrdě rozhlašovat. Tito lidé si mě našli, zalíbil se jim blog a tak mě odebírají. O to mi jde, aby můj blog četli lidi, které to zajímá.

A tak se nebudu už rozčilovat, já si budu vymýšlet soutěže, kde se něco děje a vy si dělejte, co chcete. Ale nemyslete si, že se někdy do takové soutěže přihlásím.

Pac a pusu vlčata
Můj názor na soutěže

14 komentářů:

  1. No hlavně pravidelní čtenáři už moc nefungují :) Já to taky nedělám, radši chci vědět, kdo ke mně chodí rád a dobrovolně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, tvůj blog znám a taky tam ráda chodím. :)

      Vymazat
  2. Já jsem taky hrdá na svých pár pravidelných čtenářů a za každého dalšího jsem neskutečně ráda! Rozhodně k tomu nepotřebuji žádné soutěže, které jsou naprosto nevypovidající a mým cílem je sehnat co nejvíc čtenářů a registrace to akorát znemožňují..( www.anlia.cz )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to píšu víceméně pro sebe. :) Abych si pamatovala, o čem která kniha byla a já ji nemusela číst znovu.

      Vymazat
  3. Taktiež tieto podmienky súťaží nemám rada, príde mi to ako naháňanie si vysokých čísel a preto svoje súťaže ani ničím takým ako lajkujte ma, nasledujte ma nepodmieňujem proste ak niekto chce lajkne alebo bude sledovať ak nechce tak nebude. Nevadí nič sa nedeje. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak.. :) Já dneska strávila dvě hodiny soutěžením i když jsem dopředu viděla, že nemám šanci vyhrát. :)

      Vymazat
  4. Kdysi, když jsem začínala, jsem to dělala, ale to bylo spíš kvůli motivaci - abych věděla, že je pro koho (kromě mě samotné) psát články. Teď už to nedělám a vždycky jsem ráda za každý lajk na fb nebo za GFC, plesá mi srdíčko. Ale ať si to dělá každý jak chce, je to jeho věc. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tiež to nenávidím...a hlavne: kto nemá mail, nevie sa súťaže zúčastniť...a to je pre čitateľov hrozne nefér -_-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ako by si ho kontaktovala?

      Vymazat
    2. Já s některými komunikuju přes facebook a tímto způsobem soutěží. :)

      Vymazat
  6. Ja sa do súťaží, ktorú treba zdieľať na FB, na Twitteri alebo niekde inde vôbec nezapájam. Lepšie sú súťaže, kde sa vypĺňa formulár s otázkami a stačí tam zadať nick a mail. GFC nasledovatelia sú ešte fajn, ale ten zvyšok so zdieľaním nerobím hlavne preto, lebo sa mi nechce :D

    OdpovědětVymazat
  7. Taky mě to štve. Podobné soutěže nemají potom vůbec žádný nápad a i když se jich zúčastní stovka lidí a liků na facebooku přibude jako za celý rok, nestálo by mi to za to.
    Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo má takový názor. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já pořádám oba druhy soutěží. Ty likeovácí jsou pro opravdu mé čtenáře za odměnu a pak jsou tam takové různé typu literární apod. Zrovna teď jedna probíhá, tak můžeš nakouknout, účast je minimální, takže je velká šance na výhru :)
    Jinak mi osobně nevadí, že jsou soutěže likeovací, pokud jde jen o jednu službu. Pokud mám stránku ráda, sleduju ji, takže je to pro mne jako bonus ta soutěž. Ale pokud je nějaká soutěž o sledování několika služeb, tak to už se mi zdá nepřiměřené.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podívám se. :) Děkuju za názor. Já mám na mysli hlavně ty soutěže, kde chtějí ať je opravdu propaguješ všude, kde to jde.

      Vymazat

Děkuji za zpětnou vazbu. :) Komentáře typu dvouslovné věty: Hezký blog, recenze, knihy + Váš odkaz na blog nebudu publikovat. Nezlobte se. :) Nepřijde mi to jako upřímný komentář, ale jen jako reklama.