sobota 8. března 2014

RECENZE: Lord a lady v utajení - Shana Galen



NÁZEV: Lord a lady v utajení
AUTOR: Shana Galen
ŽÁNR: Romantická, Detektivka
ROK VYDÁNÍ: 2014
STRAN: 256
NAKLADATELSTVÍ: Galatea
PROVEDENÍ: Vázaná







MOJE HODNOCENÍ: 90 %

Dnes jsem dočetla knihu Lord a lady v utajení. Podle mnoho blogů a čtenářů je kniha podobná známému filmu Pan a paní Smithovi, ano sice jsou oba hlavní hrdinové této knihy tajní agenti, ale tím podobnost končí.  Koho zajímají romantické knihy, kde nestráví žena půlku knihy na plese, ať čte dál. Tato kniha je plná akce.

Adrian a Sofie jsou angličtí tajní agenti. Patří mezi ty nejlepší, ale najednou při snižování stavů, jak bychom tomu řekli dneska, ztratí oba práci. Pokud budete čekat, že se hrdinové napřed budou oblétávat jako motýli květiny, tak se mýlíte. Tohle už mají dávno za sebou, jsou totiž už dávno manželé. Ironií je, že ani jeden o tom druhém netuší, že je tajný agent. Doma se vlastně jen míjí. Teď když ztratili oba práci, tak se schází v jenom domě a musí se naučit znovu spolu žít a vycházet. Moc jim nepomůže nabídka na vyšetření vraždy premiéra, která může být pro jednoho z nich osudnou. Kdo tuto vraždu vyšetří dřív, tak dostane zpátky svou milovanou práci. Tuto nabídku dostanou oba zároveň, tak zjistí, že jsou agenti. Takže místo toho, aby se spolu sblížili a tulili se k sobě jako dvě koaly, tak se z nich stávají soupeři. Při vyšetřování vyslýchají podezřelé a dá se říct i sami sebe. Teprve po rocích soužití zjišťují o sobě věci, které by normálně měli už dávno vědět. Připomínají dvojici Bootha a Temperance ze Sběratelů kostí. Adrian je ten drsný vyšetřovatel, který odpovědi vymáhá pěstmi a Sofie používá zase své ženské zbraně. Spolu jsou pak neporazitelní. I když jim to spolu jde opravdu dobře, tak si bohužel stále navzájem nevěří. Práce tajného agenta je nadevše a oni udělají cokoliv pro to, aby se mohli vrátit zpátky anebo je to jinak?

Můj názor
Mrzí mě, že autorka nevymyslela na hrdiny naschvály. Kdyby si Adrian se Sofií házeli klacky pod nohy, mohla by být kniha ještě více zábavná. I přes to, stránky ubíhaly jedna za druhou. Můj problém, který mám několik dní, byl pryč. Už mi nedělalo problém začíst se do knihy. Během dvou dní byla přečtená a já si připadala ošizená. Kniha byla dost zábavná, spojení romantické knihy s detektivkou má něco do sebe. Kdyby šlo dát na databázi 4,5 hvězdy, tak ji to dám. Bohužel kniha dostala jen 4 hvězdy, pět hvězd si šetřím jen pro ty nejlepší knihy, které můžu číst pořád dokola.

Hrdinové mi byli sympatičtí oba, svádění Sofie, která si vždy vydobyla svého. A starostlivost Adriana, který byl podle všeho dost sexy. :D J Knihu určitě doporučuji. 

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Galatea.

1 komentář:

Děkuji za zpětnou vazbu. :) Komentáře typu dvouslovné věty: Hezký blog, recenze, knihy + Váš odkaz na blog nebudu publikovat. Nezlobte se. :) Nepřijde mi to jako upřímný komentář, ale jen jako reklama.